8 leggyakoribb téma

Ismerje meg, milyen tápanyagok találhatók a virágporban

Amikor a virágpor összetételéről beszélünk, figyelembe kell vennünk, hogy nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy honnan gyűjtik a méhek. Az összetételt alapvetően a növény botanikai faja határozza meg.viragpor-01

Az biztos, hogy a méhek táplálkozásában ez az egyetlen nitrogénforrás, és általában a proteinszükséglet 30 százalékát fedezi. Mivel ilyen nagy százalékban tartalmaz proteint, “szuper tápláléknak” is nevezik, amely a méhek test felépítéséért felelős, és ebből készül a szuper pempő, amellyel a méhkirálynőt táplálják. A proteinen kívül nagy mennyiségben tartalmaz szabad aminosavakat, amelyek alapvető fontosságúak egy új szervezet számára, amely ezt nem képes előállítani.

Milyen tápanyagokat tartalmaz a virágpor?

A virágporban elszigetelten megtalálható 20 féte természetes aminosav a 22-ből, ezért is érthető, hogy az emberek mindig is érdeklődtek ennek az anyagnak a hasznosítása iránt. Kiszámították, hogy 100 g virágpor annyi aminosavat tartalmaz, amennyit 500 g marhahús vagy hét tojás. Tehát 30 g virágpor, azaz két csapott kávéskanálnyi elegendő ahhoz, hogy egy felnőtt napi proteinszükségletét kielégítse.

A virágporban található aminosavak közül az alábbiakat kell megemlítenünk: arginin, amely a növekedésért felelős; hisztidin, amely a belélegzett oxigén beépüléséért felelős; izoleicin, amely a fehérje építőköve; leucin, amely a hasnyálmirigy és a lép működéséért felelős; lizin, amely segíti a vörösvérsejtek megújulását és a kalcium beépülését; metionin, amely a növekedéshez és a szervezet egységének megtartásához szükséges.

Természetesen a virágpor más anyagokat is tartalmaz. Mindenekelőtt vizet és glucidot, amelynek az aránya 30-40 százalék között változhat, és amelyet egyszerű cukrok alkotnak, glükóz, fruktóz és laktóz.

Ezenkívül tartalmaz még főleg telítetlen zsírsavat, átlagosan körülbelül 5 százalékot (amely időnként jelentősen megnövekedhet), és ez csökkenti a koleszterinszintet. Szinte az összes szükséges vitamint tartalmazza, főleg a B-vitamin-csoportba tartozókat, az A-, P- , C-, H- és E-vitaminokat.

Továbbá találhatók benne ásványi sók és mikroelemek (nátrium, réz, vas, magnézium, kálium, kalcium, foszfor, szilícium, kén, mangán, fluor stb.) és egyéb elemek, például enzimek, antibiotikumok, egy olyan anyag, amely segíti a növekedést és rutin, amely növeli a hajszálerek rugalmasságát; és ezzel még nem is értünk a végére annak a listának, amely a virágpor összes összetevőjét felsorolja.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]