8 leggyakoribb téma

A virágpor a természet ajándéka!

A mézhez hasonlóan a virágpor is a bőkezű természet egyik ajándéka. A virágpor sok olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyet szakembereken és méhészeken kívül kevesen ismernek.

Klinikai kísérletek igazolják, hogy a virágpor fogyasztása rendkívül jó hatást gyakorol az emberi szervezetre. Egy mondatban: “a virágporban minden megvan, amire a szervezetnek az életfolyamataihoz szüksége van.”

A virágpor gyűjtését a méhek végzik. A testükre tapadt virágporszemeket összegyűjtik, mirigyváladékukkal és mézzel pici csomókká formázzák, és hátsó lábukra erősítve a kaptárba viszik. A kaptárba érkező méhek virágporrakománya megfelelő módszerrel – a méh testének károsodása nélkül – leválasztható. Ezt a virágport a méhészek összegyűjtik, szakszerűen előkészítik a tárolásra, és értékesítik. mehek-viragpor-01

Bár a virágpor fogyasztásának – a külföldi szakirodalom szerint – sok gyors gyógyulási esetet tulajdonítanak, mégsem csodaszer és nem is gyógyszer, hanem magas biológiai értékű táplálék. Erősítő, regeneráló hatása már 2-3hetes kúraszerű szedés után jelentkezik, feltéve, hogy aki fogyasztja, nem allergiás. Erre nagyon oda kell Figyelni, mert nagyon sokan szenvednek valamilyen virágpor-allergiában, és azoknak tilos a virágpor fogyasztása!

Dokumentumuk szerint már az ókorban is fogyasztották a virág-port (Babilóniában, Egyiptomban, Kínában), az első részletes leírások egyike 1682-ben jelent meg róla.
A híres francia méhész-író Alain Caillias ‘A virágpor termelése és felhasználása’ című könyvében a következőket állítja:

  • Növeli az étvágyat. Gyakran már néhány napos virágporfogyasztás után jobb az étvágy, az emésztés, a táplálékot jobban hasznosítja a szervezet.
  • Javítja a közérzetet. Már egy-két hetes fogyasztás után csökken az ideges feszültség, javul a kedélyállapot, elmúlik a levertség, borúlátás.
  • Megkönnyíti a szellemi munkát. A virágpor ugyan lassabban frissít fel, mint a kávé vagy a cigaretta, de hatása tartósabb, és nincsenek káros következményei.
  • Javítja az agysejtek vérellátását. A virágporban lévő rutén erősíti a sziv és az agy finom véredényeit, s ezáltal megvéd az agyvérzés veszélyétől.
  • Serkenti a növekedést, vérszegény gyermekeknél a vörös vértestek számát növeli. Felnőtteknél és gyermekeknél erősiti a látóképességet, mivel riboflavint tartalmaz.
  • Szabályozza a bélműkódest. A hasmenést gyorsan megállítja, de székrekedés esetén is segít.
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]